Nordmanntree.net

Om os

Kvalitets juletræer siden 1982


Vi hos Carlslund Plantage er specialiseret i at producere kvalitetstræer af Nordmann-træet fra Kaukasus. Vi tilbyder træer i forskellige størrelser og tæthed alt efter kundens ønsker. Vi har opformeret frø samlet fra de tyrkiske bjerge ved Kaukasus siden 1982, og vores træer er vokset og formet med stor omhu og præcision for at give det perfekte Disney-agtige udseende. Vi passer træerne hele året rundt og fælder dem, når de har opnået den optimale form og størrelse.


Vores Nordmanns-træer har tætsiddende nåle og en flot farve, hvilket er med til at give træet dets unikke udseende. Vi tilbyder også "fæld selv" muligheder, hvor familier kan tage ud på vores store arealer og finde deres eget træ. Hos Carlslund Plantage går vi ikke på kompromis med kvaliteten, og vi garanterer, at vores træer altid vil være friske, når de er på gårdspladsen.

Carlslund Plantage
Julemandens rensdyr
Den hyggelige cafe
Vores stolte plantage
40 års erfaring

40 års erfaring

Fæld selv område

Fæld selv område

God kundeservice

God kundeservice

Hyggelig cafe

Hyggelig cafe

Vores stolte historie


Udover almindelig planteavl har vi hos Carlslund Plantage specialiseret os i produktion af juletræer. Vi fremstiller udelukkende kvalitetstræer med højeste respekt for naturen, og vi har valgt Nordmann-træet fra Kaukasus, da dette træ har de absolut bedste egenskaber, et juletræ bør have.


Hos Carlslund Plantage fås træerne i alle størrelser og både som tætte og lette træer - alt efter ønske. Det vil være os en fornøjelse at høre om netop dine ønsker og ideer, og du er altid velkommen til at kontakte os for yderligere information.

Carlslund Plantage syd for Randers har siden 1982 dyrket netop disse Nordmanns-grantræer.


Med oprindelse i de tyrkiske bjerge ved Kaukasus er frø samlet og opformeret til de planter, og senere træer, som vi vælger at kalde "vores juletræer". Efter tre årtier med træer på Carlslund Plantage kender vi vores arealer og mikroklima. Det betyder, at vi har valgt netop den sort af Nordmanns-træet (Abies nordmanniana), som trives bedst og giver dig et optimalt juletræ - et træ, som i vores kunders hoveder skal ligne et Disney-træ - symmetrisk og pyramideformet.


Mange tror, at et træ bare plantes og høstes otte år senere. Måske var det holdningen for 30 år siden, men i dag bestræber vi os på at levere træer af høj kvalitet og passe dem, som var det en japansk bonsaiplante.


På de store arealer på Carlslund Plantage er julen virkelig tilbage til de gamle traditioner, hvor familien tager i skoven og finder sit træ. Måske er denne unikke mulighed med skov og dejlige omgivelser med til at få lysten til at fælde sit eget træ frem. Carlslund Plantage har årligt flere "last minute-udkig" efter folk, man formoder er faret vild, som var det et andet skisportssted.

Godt ekstra viden


  • Juletræer: Vi specialiserer os i produktion af Nordmanns-juletræer, da de holder sig bedst indendørs til jul. Vi formklipper og passer træerne hele året, så de fældes med den optimale facon. Træerne fås i alle størrelser og prisklasser.


  • Nålene: Nålene på en Nordmanns-gran er tætsiddende og har en flot farve. Tætheden af grene på et Nordmanns-grantræ giver træet dets helt unikke udseende, som vi kender det.


  • Granene: Grenene er tætte og giver træet en symmetrisk form, som er meget populær til juleudsmykning. Kvaliteten af Nordmann-juletræet er høj, da det holder sig frisk og holder sine nåle længere end mange andre juletræssorter. Dette gør det til et populært valg til juletræer i mange hjem.


  • Kvalitet: Kvalitet er også punktlighed. Vi skover ikke træerne, før vi har brug for dem. Det sikrer, at træerne på gårdspladsen altid er friske. Kvalitet er også en individuel bedømmelse; nogle foretrækker åbne træer, og andre foretrækker tætte træer, nogle brede, og andre smalle. Vi er ikke her for at bedømme - vi har hele udvalget, og du har meningen.


  • Fæld selv område: På Carlslund Plantage i Randers kan du opleve den ægte julestemning ved at besøge vores fæld selv område til Nordmanns juletræer. Her kan du tage familien med ud i skoven og finde det perfekte træ til julen.